Svenska
Mest sålda

-
Title:
Åre - Mat, Dryck Och Skidåkning
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
"Det händer inte ofta att redaktionen på Magasin Åre ogenerat hyllar något ... Men nu är det dags: Patrik Lejes bok om Åres matkultur är inget mindre än ett praktverk, med fantastiska bilder från ett av skidvärlden stora namn, legendaren Per Eriksson (med visst understöd från lokala superfotografer...
Åre - Mat, Dryck Och Skidåkning Bok
"Det händer inte ofta att redaktionen på Magasin Åre ogenerat hyllar något ... Men nu är det dags: Patrik Lejes bok om Åres matkultur är inget mindre än ett praktverk, med fantastiska bilder från ett av skidvärlden stora namn, legendaren Per Eriksson (med visst understöd från lokala superfotograferna Gösta Fries och Mattias Fredriksson). Om det inte vore för att vi satt mitt i Åre och skrev dessa rader skulle vi omedelbart åka hit och äta oss igenom byn, igen och igen och igen. ÅRE - MAT, DRYCK OCH SKIDÅKNING AV PATRIK LEJE, ISBN: 9789185701551 "<br/><br/> Skidåkningen på den 1420 meter höga Åre-skutan saknar motstycke i Sverige. Men Åre är så mycket mer än skidåkning. Sveriges största skidort har ett unikt utbud av riktigt bra restauranger i såväl byn som backen och ett pulserande nöjesliv som i sina bästa stunder hör till det roligaste i skidvärlden. Dessutom finns det många duktiga lokala producenter av mat, dryck och delikatesser i dessa vackra fjälltrakter.<br/><br/> Patrik Leje är ett välkänt och respekterat namn i skidsverige efter 15 år som chefredaktör på Åka skidor. Han brinner för skidåkning och har publicerat böckerna "Skidglädje" och "Världens bästa skidåkning".<br/><br/> Åremat, dryck och skidåkning är en krogguide och kokbok för skidåkare. Med förföriska skidbilder och inspirerande recept är boken en unik källa till fantastiska matupplevelser, goda drycker och genuin skidglädje.

-
Title:
Ål En Urgammal Matkultur
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 14 vardagar
-
Description:
ÅL! Denna älskade och kontroversiella fisk, som skapar så mycket debatt, forskning och frågor. Sedan åtminstone bronsåldern har människan aktivt fiskat ål, kanske ännu längre. Och på medeltiden infördes de drätter, som än idag styr och reglerar fisket längs Ålakusten. Ålen är uppskattad för sitt ri...
Ål En Urgammal Matkultur Bok
ÅL! Denna älskade och kontroversiella fisk, som skapar så mycket debatt, forskning och frågor. Sedan åtminstone bronsåldern har människan aktivt fiskat ål, kanske ännu längre. Och på medeltiden infördes de drätter, som än idag styr och reglerar fisket längs Ålakusten. Ålen är uppskattad för sitt rika näringsinnehåll av nyttigt fett, Omega 3, D-vitaminer och proteiner. Och så är det ju så himla gott, i alla former! Vattenkraftsturbinerna runt om i Sverige hotar att utrota ålen för gott, liksom de många miljögifterna, predatorerna säl och skarv och det oreglerade glasålsfisket i Medelhavet. En liten, hårt reglerad rest av ålafisket finns kvar, bland annat längs den mäktiga Ålakusten från Åhus till Stenshuvud. Tack och lov finns det ännu några ålafiskare kvar som kan hantverket bakom att fiska ål och föra traditionen vidare. I den här boken har Maria Blombärg, legendarisk ålakäring med många ålagillen bakom sig, samlat en mängd recept som hon utvecklat. Alla recept har kärleken till ålen som sin viktigaste ingrediens. Läs, njut och testa själv!

-
Title:
Pietro Fioriniello - La Cucina Italia
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
I nitton år nu, har jag drivit krog på Skånegatan nära Korsvägen i Göteborg, ettlitet italienskt kök för njutningslystna. Nitton år av kärlek och passion,nötta och slitna ord kanhända, lika misshandlade som carbonara och tiramisù.Ändå vidhåller jag sexton stolar är mer kärleksaffär än business. La ...
Pietro Fioriniello - La Cucina Italia Bok
I nitton år nu, har jag drivit krog på Skånegatan nära Korsvägen i Göteborg, ettlitet italienskt kök för njutningslystna. Nitton år av kärlek och passion,nötta och slitna ord kanhända, lika misshandlade som carbonara och tiramisù.Ändå vidhåller jag sexton stolar är mer kärleksaffär än business. La Cucina Italiana är inget kulinariskt tempel, snarare ett gastronomiskt kapell.Lokalen är liten men alla får plats.

-
Title:
Vin
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Vin innebär livskänsla och upplevelse: sedan århundraden har vindruvans saft stått för glädje och njutning på hög nivå. Med smakernas mångfald, den oändliga sortrikedomen och de varierande tillverkningsmetoderna är vin fortfarande en ojämförlig dryck. Denna bok är den mest omfångsrika på området oc...
Vin Bok
Vin innebär livskänsla och upplevelse: sedan århundraden har vindruvans saft stått för glädje och njutning på hög nivå. Med smakernas mångfald, den oändliga sortrikedomen och de varierande tillverkningsmetoderna är vin fortfarande en ojämförlig dryck. Denna bok är den mest omfångsrika på området och gör vinets vänner till äkta konnässörer. Här informeras sakkunnigt och lättbegripligt om allt som har med vinkultur att göra: Vinhistoria, specialiteterna, traditionerna, inklusive fakta om de viktigaste druvsorterna och det perfekta sättet att avnjuta vinerna. Vid sidan av det klassiska odlingsområdena presenterar den omfattande geografiska delen även nyupptäckta regioner i till exempel England och Slovenien. Samtidigt diskuteras den ökande betydelsen av viner från andra världsdelar, till exempel Sydamerika, stillahavsområdet och Kina. Mängder av färgbilder och detaljerade kartor kompletterar texten. Samtidigt som boken är en grundläggande introduktion till vinernas värld bjuden den också på sinnliga upplevelser.

-
Title:
Dalarna - Mat & Dryck Året Runt
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
I den här omfattande krogguiden och inspirerande kokboken presenteras traktens godbitar, från mysiga fjällkrogar i Sälen till vackert belägna restauranger runt Siljan och södra Dalarna. Dalarna har ett unikt utbud av bra restauranger och lokala producenter av mat och dryck. Så följ med till Dalarna...
Dalarna - Mat & Dryck Året Runt Bok
I den här omfattande krogguiden och inspirerande kokboken presenteras traktens godbitar, från mysiga fjällkrogar i Sälen till vackert belägna restauranger runt Siljan och södra Dalarna. Dalarna har ett unikt utbud av bra restauranger och lokala producenter av mat och dryck.<br/><br/>Så följ med till Dalarnas vackraste platser och gastronomiska höjdpunkter! Läs om spännande restauranger, närproducerad mat och underbar natur. Med förföriska bilder, initierade texter, inspirerande recept och roliga dryckestips är den här välgjorda och vackra boken en unik källa till äkta matglädje.<br/><br/>Bokens författare Patrik Leje är ett välkänt och respekterat namn i mediebranschen. Han varvar sina bokutgivningar med att skriva om resor för bland annat Dagens nyheter. <i>Dalarna - mat & dryck året runt </i>är ett samarbete med den erkända fotografen Per Eriksson från Falun och en uppföljning av succéboken <i>Gotland - mat, dryck & öliv </i>som gavs ut 2018.

-
Title:
Njuta - Marmiterna, Gastronomin Och Måltiden
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
I världsfinalen av Gourmand World Cookbook Award 2022 har NJUTA utsetts till världens bästa bok i klassen Food & Drink. Detta i konkurrens med böcker från över 60 länder. NJUTA har vunnit i kategorin Livsstilslitteratur i Årets svenska måltidslitteratur 2021. Motiveringen: Marmiterna är en grup...
I världsfinalen av <u>Gourmand World Cookbook Award 2022</u> har NJUTA utsetts till <u>världens bästa bok i klassen Food & Drink.</u> Detta i konkurrens med böcker från över 60 länder.<br/><br/><u></u><u>NJUTA har vunnit i kategorin Livsstilslitteratur i Årets svenska måltidslitteratur 2021.</u><br/><br/><i>Motiveringen: Marmiterna är en grupp matglada skåningar som snart i 50 år träffats för att laga mat, resa, äta och verkligen njuta av generös köksglädje. Festliga essäer av matkändisar varvas med aptitretande recept och lockande reseskildringar. Så klart läsaren blir sugen!</i><br/><br/><u>NJUTA har fått pris från Gourmand Awards 2021 i klassen Food & Drink </u>- och går vidare till den internationella tävlingen.<br/><br/><i></i><i>"Den perfekta boken för seriösa hemmakockar. En inspirationsbok som med avstamp i gastroföreningen Marmiterna berättar om matlagning, middagar och resor. Dessutom medverkar ett flertal kända matprofiler, däribland Niklas Ekstedt och Tina Nordström, i personliga essäer." </i> SVENSKA DAGBLADET <br/><br/><u>En inspirationsbok för alla som gillar mat och matlagning. </u><br/><br/>Äntligen en riktigt annorlunda bok om mat, dryck, härliga middagar, händelserika mat & vinresor och inte minst fina krogupplevelser. <u>Marmiterna i Helsingkrona</u> är en gastronomisk förening med tjugofem verkligt matlagningskunniga herrar, proffs såväl som amatörer. Med föreningens snart 50-åriga verksamhet som utgångspunkt görs i boken en fördjupning inom två huvudområden; <u>Gastronomin och Måltiden</u>. Gastronomin med råvarorna, förberedelserna, matlagningen och presentationen. Landningsplatsen måltiden, målet och tiden, med alla dess sociala och sinnliga aspekter. <br/><br/>En inspirationsbok om att <b>NJUTA</b> i kök och vid bord. Berättelser, erfarenheter och upplevelser i essäform, kompletterade med berättelser av flera av Sveriges största matprofiler som <u>Tareq Taylor, Tina Nordström och Niklas Ekstedt</u> om gastronomin och måltiden. Dessutom med <u>välkända gästskribenter</u> från olika delar av den gastronomiska världen. <u>En inspirationsbok, inte en kokbok.</u> Inte heller en lärobok, men en bok med så mycket lärdom. Kort sagt, en intressant bok om riktigt god mat, inspirerande matlagning och glada måltider. <u>Full av läckra bilder.</u><br/><br/>Ur innehållet: <br/><br/><u>Marmiterna</u> En gastronomisk förening är född Köksmästare för en kväll På resa med Marmiterna. Med kärlek till köket <br/><br/><u>Gastronomin</u> Frantzén gastronomisk historia Bland stjärnor och tapas I El Bullis fotspår Från gurkskivor till granskott Angus, Wagyu och Limousin Havets rikedom och dess årstider Växtrikets magi, naturens energi Att prova kaviar Världens dyraste rödvinssås Mise en place att förbereda matlagning <br/><br/><u>Måltiden</u> Långlunchen den perfekta måltiden Minnen från Nonnas kök Hyllning till familjemåltiden Från jord till bord Att bedöma en krog Duka för måltid Serveringens viktiga tumregler Mat och vin i symbios Alternativa måltidsdrycker La Grappa.<br/><br/>Sagt om boken:<br/><br/><i>ÅRETS GASTRONOMISKA UPPLEVELSE! Titeln på detta praktverk är så passande. Denna bok tar oss till krogen på ett nytt och väldigt inspirerande sätt. Det är inte en kokbok signerad kända kockar. Det är en fullmatad bok med njutning kopplad till matlagning, dryck och krogupplevelser.</i> FEMINA<br/><br/> "<i>En antologi med texter om mat, dryck, resor, krogar. Här ryms personliga berättelser av t.ex.Tareq Taylor, Niklas Ekstedt, Tina Nordström och många fler. En högst njutbar bok att bläddra i och läsa där det faller en in".</i> ALLT OM VIN <br/><br/><i>"En bok som slår ett slag för måltiden som den viktiga samlingspunkten, om konsten att njuta god mat med alla sinnen och en fin dokumentation av en nästan 50-årig förening som verkar vara i högform. Här finns inga recept, men inspirationen flödar ändå från boksidorna och det mycket rika bildmaterialet"</i>. BIBLIOTEKSTJÄNST <br/><br/><i>"En verkligt fin bok för alla som gillar mat och matlagning. Antologiupplägget är mycketintressant. Befriande med en riktig gastronomisk bok som inte fokuserar på recept utan helt på att njuta".</i> NEWS55 <br/><br/><i>Njuta är ingen kokbok utan fylld av fina essäer om matens historia och utveckling. Författarna har lyckats hitta en röd tråd där filosofiska tankar, smakminnen och personliga upplevelser bakas ihop till en bok att helt enkelt njuta av. </i> GOURMET <br/><br/><i>En imponerande manifestation. I denna bok manar Marmiterna till ständigt nya strävanden mot en förståelse av gastronomin och måltiden som en konstnärlig spegling av människan. </i> KARSTEN THURFJELL, Gastronomiska Akademien. <br/><br/><i>Inspirerande läsning om matlagning och den kunskap som kommer ur att arbeta i ett kök tillsammans, och att dela gemensamma måltidsupplevelser. </i> RICHARD TELLSTRÖM, måltidsforskare. <br/><br/><i>Njuta / / en kitchen table book. Den är en hyllning till gemenskapen och gastronomin. I många och lagom långa texter, antologier, berättas det om upplevelser inom matlagning, mängder av middagar, restaurangbesök, mat- och vinresor och lite till. En bok att inspireras av, att njuta av helt enkelt. </i> TASTE MAGAZINE

-
Title:
Vilda Drinkar
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 7 vardagar
-
Description:
Utsedd till Årets bästa drinkbok 2022 av Måltidsakademien med motiveringen: Bella Porciles naturvandring är inte vilket skogsbad som helst. Hennes närkamp med örter, ogräs, kottar, skott, blommor, blad, barr och bär har resulterat i en nyskapande drinkuppsättning av encyklopediska mått och mycket t...
Vilda Drinkar Bok
Utsedd till<i> Årets bästa drinkbok 2022</i> av Måltidsakademien med motiveringen:<br/><br/>Bella Porciles naturvandring är inte vilket skogsbad som helst. Hennes närkamp med örter, ogräs, kottar, skott, blommor, blad, barr och bär har resulterat i en nyskapande drinkuppsättning av encyklopediska mått och mycket törstväckande! <i>Måltidsakademien</i><br/><br/>Rallarros, kråkbär, harsyra, stensöta, myskmadra ... Sedan urminnes tider har vi använt vilda växter för att ge maten extra smak och näring, och för att på olika sätt stärka vår hälsa dämpa febern, sätta fart på matsmältningen, skynda på förlossningen eller jaga oron på flykten. Vad man kanske inte tänker på är att dessa fina vildingar också kan komma väl till pass när vi vill sätta guldkant på tillvaron med en god drink! <br/><br/>I <i>Vilda drinkar </i>får du lära dig hur du med naturen som skafferi kan skapa både välgörande, vackra och utsökt goda drinkar. Du lär dig också grundläggande kunskaper i växtlära och om allemansrätten vilka växter du får plocka fritt i naturen, vilka som är ätbara, deras unika egenskaper och hur du kan ta tillvara på alla delar av dem. <br/><br/>Njut av en rökig Old fashioned med smak av gröna kottar som påminner dig om en varm brasa i ett snötäckt Åre, sippa på en lavendeldoftande Margarita och dröm dig bort till fälten i Provence eller blunda och hör vågornas brus när du tar en klunk av en tångdrink. <br/><br/>BELLA PORCILE är bartendern som gjort sig känd för sin kreativitet och originalitet bakom baren. Många känner till henne som @mixedbybella på Instagram, där hon bjuder på inspirerande bilder och läckra dryckesrecept. Under högsommaren finner du henne på en solig stig eller i en lummig glänta på Ulvön eller Öland, där hon plockar ingredienser till de nyskapande drinkar hon blandar bakom öarnas hotellbarer. På vintern krafsar hon fram lingonris ur en snödriva till drinkarna på barerna i Åre. Under tiden däremellan anordnar hon vilda växtvandringar, skakar drinkar på event och är ambassadör för olika spritmärken.<br/><br/>"En drinkbok med örat mot rälsen för en ny generation mixologer och drinkblandare som söker ett mer genuint uttryck. Genomgående högsta och mest inspirerande kvalitet."<i> BTJ</i>
Utvalt - Svenska
Matlängtan - Vår Resa Till Det Italienska Livet
FÖLJ MED PÅ EN RESA TILL DET ITALIENSKA LIVET Peter och Carina är ett team på alla nivåer. De har dagligen arbetat sida vid sida i sina kök under trettiofem år, samtidigt som de byggt upp en familj m...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt